У 30-й бригаді назвали ім’я розстріляного військового

За попередньою інформацією, загиблим від рук окупантів за вигук "Слава Україні!" є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура. Про це повідомила прес-служба бригади у соцмережах.
"Вчора в соціальних мережах та засобах масової інформації було оприлюднено відеозапис розстрілу військовослужбовця Збройних сил України, якого російські окупанти стратили після його слів "Слава Україні!"
За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура", – повідомили у бригаді.

Вказано, що Тимофія Шадура, 1982 року народження, було мобілізовано у грудні 2022 року.
За даними, які надав сам військовослужбовець, коли прийшов до бригади, він мав бойовий досвід і раніше проходив службу у 92 бригаді.
Шадура родом та проживав у с. Мала Деревичка Любарського району Житомирської області. Там живуть мати героя та двоє його братів.
Сам Шадура у наданих їм даних для 30 ОМБр зазначив, що він не одружений.
Шадура вважається зниклим з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут. Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території.
У бригаді зазначають, що остаточне підтвердження особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз.
"Розстріл беззбройного полоненого – цинічна і зухвала зневага до норм міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни. Так чинять нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре показали, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців.
Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це законним та справедливим способом – на полі бою, у суді чи у міжнародному трибуналі.
З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов'язково помстимемося за кожного! Вічна пам'ять і Слава Герою!” – повідомили у Генштабі ЗСУ.

Ще новини

Leave a Comment